Стриктните режими и упражнения отнемат много време, необходими са и допълнителни финансови

...
Стриктните режими и упражнения отнемат много време, необходими са и допълнителни финансови
Коментари Харесай

Превенция срещу рака: Малки стъпки-големи резултати

Стриктните режими и упражнения отнемат доста време, нужни са и спомагателни финансови разноски, с цел да посещаваме спортна зала. Тези аспекти могат да създадат физическата интензивност, непостижима за множеството хора. 

Малко са проучванията, които изследват дали ежедневната физическа интензивност, като вървене пешком до работното място, пазаруване или намаляват риска от рак.

Подобни ежедневни активности не изискват спомагателен ангажимент - да отделите време или да разполагате със  оборудване.

Емануел Стаматакис, професор по физическа интензивност, метод на живот и здраве на популацията от Университета в Сидни, и Матю Ахмади, докторантски откривател, изследват какъв резултат имат върху здравето ни к

Това могат да бъдат къси разходки до автобусната или трамвайната спирка, нанагорнище на стълби, носене на тежки покупки, дейна домакинска работа или енергични игри с деца.

Проучването е извършено сред 22 398 души, поданици на Обединеното кралство, които никога не са били диагностицирани с рак и не са правили специфични физически извършения в свободното си време.

''Около 55% от участниците бяха дами, а междинната им възраст беше 62 години'', показват учените.

Участниците са носили устройства за следене на интензивността на китката си в продължение на една седмица. Такива устройства за следене на интензивността наблюдават равнищата на интензивност непрестанно и с висока степен на подробност през целия ден, описват откривателите и допълват, че това им разрешава да изчислят колко интензивно са се движили хората, участващи в проучването.

Учените изясняват, че записаната интензивност е обсъждана в подтекста на информация от предходни изследвания. 

" Това значи, че можем да оценим общия риск от рак при разнообразни равнища на по този начин наречената 

Те прецизират, че при анализите са взети предвид фактори, които въздействат върху риска от рак като възраст, тютюнопушене, диети и потреблението на алкохол .

Ето какво са открили учените от 

Въпреки че участниците в изследването не са правили никакви специфични извършения, към 94% от тях са записали къси интервали на интензивна интензивност . Около 92% от всички пристъпи са били осъществени в доста къси серии с дълготрайност до една минута.

Данните от изследването сочат, че минимумът от 3,5 минути, интензивна интензивност,  всеки ден понижава с 18% риска от рак.

''Половината от участниците се занимават с дейна активност най-малко 4,5 минути на ден, което се свързва с 21% понижаване на общия риск от рак ", сочат данните от изследването.

Учените изясняват, че ежедневната физическа интензивност води до понижаване на инсулинова устойчивост. Движението спомага и за поддържането на по-ниско равнище на хронично инфектиране. Високите равнища на тези фактори са рискови и могат да доведат до ракови болести.

''Нашето изследване откри, че 3 до 4 минути интензивна, физическа интензивност всеки ден намалява риска от рак'', изясняват учените.

По думите им придвижването, което правим, изпълнявайки ежедневните си отговорности, е обещаващ метод за предварителна защита на рака измежду хората, които не могат или нямат мотивация да спортуват през свободното си време.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР